Vyhledávání


Kontakt

FanClub SHK Hodonín

E-mail: hfcdrtici@seznam.cz

Návštěvnost stránek

TOPlist

Fanoušci Drtičů získali zlato na hokejbalovém turnaji fanoušků v Přerově

17.05.2011 12:43

15. května, v den, kdy zápasy o medaile vrcholilo mistrovství světa v nedaleké Bratislavě, se na zimním stadionu v Přerově odehrál hokejbalový turnaj hokejových fanoušků. Z původně plánovaných pěti účastníků se nakonec dostavily jen čtyři mužstva, ale i tak byl turnaj podle slov účastníků hodně kvalitní a splnil hlavní smysl celé akce - dobře se pobavit.

Na turnaji se mělo představit pět týmů, ale Břeclav se organizátorům dva dny před turnajem bohužel odhlásila a místo pětice týmů se na přerovském zimáku nakonec proháněla jen čtyři družstva - Olomouc, Zlín, Hodonín a domácí Přerov. Zápasy se hrály na 3x15 minut hrubého času.

Hodonínská „reprezentace“ se před odjezdem sešla již v půl sedmé ráno na předem smluveném místě. Kde jinde, než na parkovišti zimního stadionu. Odtud se sedmnáctka účastníků zájezdu vydala ve čtyřech vozech směr Haná. Drtiči si sebou přivezli jednoho brankáře, čtyři beky a devět útočníků, na které dohlíželi dva nehrající trenéři a také jeden věrný fanoušek.

První zápas odehráli hodonínští fanoušci, kteří to měli ze všech účastníků nejdál, s Olomoucí. Na úvod se trochu projevila nesehranost našeho týmu, protože kluci se v převážné většině viděli v podstatě poprvé v životě a kombinace v prvním zápase turnaje trochu vázla. Výsledek 1:3 ale nebyl pro začátek vůbec špatný.

Navíc, když ve druhém utkání si stejným poměrem Drtiči poradili s domácím celkem a v posledním zápase základní části se v přímém souboji utkali se Zlínem o místo ve finále. Vítězství 5:2 znamenalo, že zlínští si zahráli s domácím Přerovem jen o bronz a Drtiči se s Olomoucí utkali o zlato.

Utkání o třetí místo domácí hráči skrečovali po druhé třetině, po které prohrávali se Zlínem 8:1. Že ale nikomu nešlo o výsledek potvrzují i slova hlavního organizátora celé akce Skopiho, který na diskusi Meofans napsal: „Přerov tedy skončil na krásném a tvrdě vybojovaném 4. místě :D“.

Drtiči ve finálovém duelu prohrávali už 2:0, ale nevzdali se. K velkému obratu zavelel nechytatelnou střelou téměř z poloviny hřiště Endy a utkání dostalo nový náboj. Nakonec se Drtičům podařilo výsledek otočit ve svůj prospěch a nakonec dovedli utkání do vítězného (4:2) a zlatého konce. Velkou měrou se o to zasloužil i výborný Anthony v bráně, který chvílemi přiváděl soupeřovy hráče k šílenství.

K celému turnaji se pak vyjádřil i jeden z nehrajících trenérů Komanč: „Myslím si, že celý turnaj byl odkoučován velmi dobře a že jsme to s Peťou zvládli bez nějakých velkých problémů. Nechali jsme klukům volnost a pořád jsme je točili všechny, žádné stahování na dvě lajny. Kluci si hrábli na dno svých sil, ale zlatý placky vezeme domů! :D“, zhodnotil zápasy po vzoru velkých trenérů s velkým úsměvem na rtech kouč vítězného mužstva.

 

 

Sestava Drtičů:

(99) Jakub Antoš - (23) Martin Hübl - 2 góly, (22) Jakub Větříček, (40) Roman Jurenka - 2 góly, (88) Andrej Marcaník - 1 gól, (77) Tomáš Roch, (81) Jakub Navrátil - 2 góly, (44) Kamil Hurban - 1 gól, (41) Roman hurban - 2 góly, (28) Adam Lacko, (83) Michal Kurzer - 1 gól, (39) Martin Štencl - 2 góly, (75) Patrik Procházka, (24) Michal Gazdík.

 

  

Výsledky a tabulka turnaje:

 Meofans Přerov – HFC Zlín         1:10 (0:3, 0:4, 1:3)   
 Drtiči Hodonín – HC Olomouc 	   1:3  (0:2, 0:0, 1:1)
 HFC Zlín – HC Olomouc    	   0:3  (0:1, 0:2, 0:0)
 Drtiči Hodonín – Meofans Přerov   3:1  (1:0, 2:1, 0:0)
 HFC Zlín – Drtiči Hodonín         2:5  (0:1, 1:2, 1:2)
 Meofans Přerov – HC Olomouc       1:7  (0:0, 0:2, 1:5)

 1. HC Olomouc  	    3  3 0 0  13:2   6
 2. Drtiči Hodonín  	    3  2 0 1   9:6   4
 3. HFC Zlín     	    3  1 0 2  12:9   2
 4. Meofans Přerov   	    3  0 0 3   3:20  0

 O bronz: HFC Zlín - Meofans Přerov   8:1 (4:1, 4:0, -:-)
 Finále:  HC Olomouc - Drtiči Hodonín 2:4 (2:0, 0:1, 0:3)
 


Konečné pořadí turnaje:

1. Drtiči Hodonín, 2. HC Olomouc, 3. HFC Zlín, 4. Meofans Přerov.

 

 Fotogalerie

 

    

 

 

Horní řada zleva: Marčík, Jurenka, Navrátil, Větříček, Lacko, Roch, Procházka, Gazdík, Marcaník, Štencl, Kománek

Dolní řada zleva: Kurzer, Hübl, Antoš, Hurban R., Hurban K.