Vyhledávání


Kontakt

FanClub SHK Hodonín

E-mail: hfcdrtici@seznam.cz

Návštěvnost stránek

TOPlist

Hodonínská plyšáková bouře překonala druholigový rekord

17.03.2011 17:35

12. února 2011 přistálo během derby utkání mezi Hodonínem a Břeclaví na ledě hodonínského zimního stadionu přesně 3657 plyšáků. Tímto počtem se podařilo o více než dvě tisícovky překonat do té doby platný druholigový rekord, který držela s 1500 plyšáky společně Břeclav a Přerov. Díky až nečekaně kladnému ohlasu, který tato akce měla, jsme mohli obdarovat více než desítku organizací z celého okresu Hodonín stovkami plyšových hraček.

 

 

Hodonínská „Plyšáková bouře“, jak zněl oficiální název této události,  jenž vznikla za oceánem v severní Americe, nebyla první svého druhu ani  v České republice. Už v loňské sezoně s nápadem zorganizovat podobnou  akci u nás přišel extraligový Liberec, letos se přidal i Třinec. A ani  naše druhá liga nezůstala pozadu. Před loňskými Vánocemi létali plyšáci z  tribun zimního stadionu v Přerově a v Břeclavi. Po Hodonínu se následně  do této skupiny přidal i další tým naší skupiny z Nového Jičína.

 

Fanoušci Drtičů i za pomoci břeclavských příznivců ustanovili při  „Plyšákové bouři“ nový rekord druhé ligy v počtu nashromážděných hraček  při jednom zápasu. 12. února se po brance Michala Hozy na led zimního  stadionu TEZA sneslo přesně 3657 plyšových hraček! Toto číslo vyrazilo  dech nejen organizátorům akce samotné, ale také všem příznivcům Drtičů i  hráčům samotným.

 

Hračky, které pomáhali sbírat jak mladí hokejisté, tak i samotní  aktéři jižanského derby, putovaly do prostor, kde se sušily a počítaly.  Díky tomu, že jich bylo tolik a část byla od ledu hodně mokrá, trvalo  sušení pěkných pár dní. Než se mohly usušení plyšáci vydat k dětem,  stihlo jedno nejmenované české tištěné medium vymyslet kauzu, že hračky  skončily v popelnici.

 

Vřelé přijetí od všech, kam se desítky a stovky hraček přivezly a  radost samotných dětí, které můžete vidět na fotografiích přiložených k  tomuto článku, budiž důkazem, že zcela smyšlený paskvil jedné  nejmenované paní novinářky, byl naprostým výmyslem a hnusným pokusem  poškodit dobré jméno jak hodonínského hokejového klubu, tak i samotných  organizátorů Plyšákové bouře.

 

Na závěr by chtěl neoficiální FanClub SHK Hodonín, který celou akci  organizoval, touto cestou poděkovat všem fanouškům, kteří tuto  dobročinnou akci podpořili a přispěli svými hračkami k tomu, že se  podařilo sesbírat neskutečný počet plyšových zvířátek a všemožných  postaviček. Velký dík patří také všem, kteří pomáhali při „úklidu“  ledové plochy, s převozem do prostor, kde se poté hračky důkladně  vysušily a také těm , kteří pomáhali s kontaktováním jednotlivých  organizací a následným rozvážením do konkrétních dětských zařízení.  Děkujeme!!!

 

Fotografie najdete v tomto odkazu.