Vyhledávání


Kontakt

FanClub SHK Hodonín

E-mail: hfcdrtici@seznam.cz

Návštěvnost stránek

TOPlist

Po sezoně 2009/2010 - rok fungování FC za námi

10.05.2010 17:06

Emoce utichly, hlavy vychladly a začíná se pomalu rozbíhat příprava na další hokejovou sezonu. Navíc je to právě rok, co se pár jedinců po velké debatě internetové hokejové veřejnosti sešlo, aby se rozhodlo, co by se mělo v přístupu fanoušků změnit.

A Tak nastal čas tento první rok zhodnotit. Začalo to všechno v restauraci na zimním stadionu, kde se sešla početná skupina příznivců, jimž bylo naznačeno několik možností další cesty. Po zhodnocení všech pro a proti se velká většina zúčastněných shodla na formě neoficiálního fanklubu. Bohužel na další schůzku již došlo lidí daleko méně, takže v první chvíli po založení nezávislého sdružení měl fanklub jen několik málo členů, vesměs zakládajících. Ale i tak jsme se rozhodli pokračovat dále. Postupem času se přidalo několik dalších lidí, ochotných do toho s náma jít a dát do placu i svoje peníze.

Jak už to tak bývá, něco se povedlo, jiné se nezdařilo. Začnu tedy tím pozitivním:

Podařilo se vytvořit vlajku, na níž se mohla prostřednictvím internetu podílet i široká veřejnost. Díky přispění pana Soldána bylo zakoupeno 20 větších mávacích vlajek, které jsou rozdávány lidem a po zápase zase vybírány zpět. Vyvedlo se i několik choreografických pokusů. Z peněz fanklubu se přispělo nákupem dresu, jenž byl posléze vyvěšen v restauraci na zimním stadionu dětem z dětského domova. Díky příspěvkům od ochotných fanouškům se podařila dát dohromady suma peněz, díky nimž se dalo jednotlivé věci pořizovat, za což patří všem přispívajícím velký dík. Podrobné informace o vybraných penězích a výdajích fanklubu se dozvíte na webu v sekci finance. Do budoucna je již v jednání s vedením místo pro uložení všech věcí, potřebných pro tvorbu chorea a atmosféry na stadionu. Jako poděkování členům fanklubu se nám podařilo vyjednat u vedení poloviční slevu na vstupném na zápasy play off.  V neposlední řadě se fanklub částečně podílel  na pomoci při pořádání akce drtiči dětem.

Jsou ovšem i akce a představy, které se naplnit nepodařilo.

Větší množství členů a mezi nimi najít vhodného kandidáta na velícího kotle a tvorbu chorálů. Ze začátku se velmi angažoval Rencek, bohužel  po pár pokusech rozhýbat atmosféru to vzdal a dalšího člověka se přes veškeré úsilí sehnat nepodařilo, což je velká škoda. Dalším problémem, jenž se nepodařilo vyřešit bylo umístnění kotle. Bohužel po pár pokusech za brankou se ukázalo, že bez větší podpory a účasti fanoušků něco podobného nemá cenu ani zkoušet. Nezadařilo se ani vyřešit problém s dětmi v sektoru kotle. I zde byl pokus o označení sektoru, kam budou vpuštěni jen ti, kteří chtějí fandit a jsou starší 18.- ti let. Škoda jen, že přes hlasité výkřiky typu, já dojdu, až tam nebudou děcka se dotyční neukázali a zůstali na svých místech.

Fanklub si dal do začátku za cíl vytvořit skupinu lidí odhodlanou něco pro atmosféru na stadionu udělat a nejen sedět a nadávat na to, co by se mělo… Takové lidi se nám podařilo dát, i když v nevelkém množství, dohromady a já bych jim za tuto sezonu chtěl moc poděkovat. Fanklub je stále otevřen i široké veřejnosti a přidat se může podstatě kdokoliv. Podmínky pro členství a návod na to, jak se členem stát jsou taktéž na stránkách fanklubu volně k dispozici. Další schůzka je naplánována na začátek srpna a bude určena pro všechny. Termín bude včas vyvěšen jak na oficiálním webu klubu, tak na stránkách fanklubu.

Velmi se těšíme na všechny, jimž není atmosféra na zápasech drtičů lhostejná, protože něco změnit se v této věci dá jen ve chvíli, pokud nás bude hodně. Potom se dají vymýšlet chorea, chorály, sektory, výjezdy, ale i akce pro členy a další spousta nápadů…

Petr Kománek
předseda neoficiálního FC SHK Hodonín