Vyhledávání


Kontakt

FanClub SHK Hodonín

E-mail: hfcdrtici@seznam.cz

Návštěvnost stránek

TOPlist

Slovo úvodem

09.05.2009 15:14

Dobrý den, s malým odstupem, ale přece bychom Vám chtěli přiblížit důvod vzniku, byť neoficiálního, fanklubu Drtiči Hodonín.

První důležitý faktor, jenž nás donutil k tomuto kroku byl jednoduchý. Po předešlé sezoně se začali množit hlasy, zda je, či není podobné sdružení a pokud ne, tak že by jej bylo dobré rozjet. Ve skutečnosti už jeden pokus o podobnou činnost byl na začátku nové éry hodonínského hokeje, žel postupem času se podobná snaha dostala do vytracena, což je velká škoda.

Dalším důvodem, proč jsme se rozhodli oslovit veřejně fanoušky na první schůzce byla mnohokráte zmiňovaná atmosféra na zimním stadionu při zápasech SHK.

Bohužel, každá podobná záležitost potřebuje nutně do vedení lidi, kteří tomu hodlají obětovat veškerý volný čas a mnohdy i něco navíc. lidi, jenž nemají časově náročné zaměstnání, což je asi to nejdůležitější. Bohužel, ruku na srdce, takových lidí moc není.

Na první schůzce byly nastíněny možné varianty, včetně vzniku oficiálního fanklubu, vedeného u ministerstva vnitra jako občanské sdružení. Nakonec zvítězila prozatímní varianta, současné, tedy neoficiální sdružení fanoušků vedené pod hlavičkou hokejového klubu a v případě zájmu postupné vytvoření občanského sdružení.

Na druhém setkání byl také vytvořen jakýsi přípravný výbor, který by měl vytvořit podmínky pro rozjezd, zajistit členskou základnu a začít jednat o budoucích výhodách pro členy klubu na jednotlivá hokejová utkání. Dále pak z dobrovolných příspěvků hradit výrobu chorea, blány a opravy bubnů a podobné výdaje, jenž nejsou zanedbatelné a na které bylo nutno i během předcházejících sezon vybírat prostředky pomocí kasiček putujících po zimním stadionu. Dalším důvodem pro společné setkání bylo pak spojit všechny fanoušky, co mají zájem zapojit do fandění svoje hlasivky i svůj um proto, abychom byli na náš kotel opravdu hrdí. Později po rozšíření členské základny svolat schůzku a na ní zvolit členy do vedení tak, aby se vše zdárně vyvíjelo ve prospěch věci.

Očekávali jsme také, že se najdou lidé, kteří nebudou mít zájem se sdružovat v podobných aktivitách, což samo sebou chápeme a nijak je nevyčleňujeme z jakékoliv skupiny, ba naopak. Budeme rádi, když se k nám na tribuně připojí a společnými silami se budeme snažit hnát Drtiče kupředu nejen na domácích zápasech, ale i na výjezdech na led k soupeřům. Ukažme všem, že umíme dát osobní antipatie k různým jedincům stranou a dokážeme se spojit v jeden kotel, který nám budou všichni závidět. Vraťme zpět doby, kdy BANÍK zněl ze všech hlasivek na stadionu. Jde to, ale potřeba se stmelit. Pokud to dokážeme, tak to půjde. Pokud ne, ani ten nejlepší člověk na světě nedokáže nic změnit a vše se potáhne ve starých kolejích a budeme jen psát, že kotel není to co by měl být. Pojďme do toho…

                                                           Petr "Komanč" Kománek
                                                           předseda neoficiálního FC SHK Hodonín
 


Neoficiální Hokejový FanClub (HFC) SHK Hodonín vznikl v létě roku 2009, na popud několika fanoušků, kteří se rozhodli, že založí (prozatím neregistrované) sdružení fanoušků, které bude organizovaně podporovat hodonínské hokejisty na domácích i venkovních zápasech. Na schůzce s fanoušky, kteří se rozhodli, že jsou ochotni k chodu HFC přiložit pomocnou ruku, se všichni přítomní dohodli na tom, že jsou pro vznik FanClubu.

Do prvního vedení bylo „zvoleno“ 5 členů HFC, kteří se pokusí FanClub rozběhnout tak, aby fungoval co možná nejlépe a ve prospěch všech zúčastněných, tedy jak samotných fanoušků, tak hokejistů i vedení SHK Hodonín.

FanClub Drtiči Hodonín je otevřen široké hokejové veřejnosti, která má vztah k hodonínskému hokeji a která bude splňovat a ctít pravidla FanClubu i slušného chování.