Vyhledávání


Kontakt

FanClub SHK Hodonín

E-mail: hfcdrtici@seznam.cz

Návštěvnost stránek

TOPlist

Situace kolem "kotle"

11.09.2011 13:44

V minulém domácím utkání určitě všichni fanoušci viděli, že se učinil pokus o přesunutí domácího kotle do nového sektoru. O tomto přesunu se mluvilo v podstatě už od dubna a v květnu se po schůzce s předsedkyní klubu definitivně rozhodlo o tom, že se tato možnost vyzkouší.

O důvodech tohoto kroku se toho už napsalo spousta, takže nemá cenu se zbytečně opakovat. Na zápas s Technikou se skupina fanoušků už před úvodním buly sešla v sektoru, který byl doposud vždy vyhrazen pro hostující fans, aby odtud vyzkoušeli, jak by kotel fungoval na novém místě. V první třetině byla skupinka hodně malá, ale postupem času se začínal sektor pomalu zaplňovat. Bohužel se ale přesun nesetkal s takovým ohlasem, jak bylo předpokládáno a očekáváno. Výsledkem byl chaos, protože se během zápasu fandilo v podstatě ze tří míst na stadionu.

Po zápase byly ohlasy různé. Jedněm se tato změna líbila a byli pro přesun kotle, jiní byli zásadně proti. Poslední třetina zápasu, kdy bylo vedle naší střídačky už docela plno a fandilo se o106, byla velkým impulsem pro to, aby se tento přesun po jednom ne úplně podařeném pokusu nevzdal... jenže…

Po zápase se vedení klubu spojilo s vedením FanClubu a verdikt byl bohužel jasný. Vzhledem k tomu, že přesun do nového sektoru, který patří od té doby, co je hodonínský stadion kompletně zrekonstruován hostům, se od počátku řešil jen s vedením SHK, nastaly nečekané překážky, které přesunu na tuto konkrétní tribunu, bohužel brání.

Policie, hasiči i pořadatelská služba tento přesun nedoporučili a v podstatě přímo zakázali. Tím hlavním důvodem je ten fakt, že původní plán, vyčlenit sektor hostí na současnou tribunu mládeže, je podle policie nereálný z důvodu horšího zabezpečení tohoto sektoru v případě příjezdu hostujících fanoušků a označení utkání za „rizikové“.

Vzhledem k těmto okolnostem jsme nuceni přijmout tuto námitku a vrátit se zpět na místo starého původního kotle, tedy nad trestné lavice. Vedení FanClubu by touto cestou rádo poděkovalo všem, kteří se na stadionu snaží vytvářet atmosféru a zároveň si je dovoluje vyzvat, aby přišli do „staro-nového“ kotle, kde by se měli scházet všichni ti, kteří během zápasů našich Drtičů, chtějí nechat na zimáku své hlasivky. Původní myšlenka, tedy: shromáždit všechny fanoušky, kteří chtějí fandit na jedno místo, totiž zůstává samozřejmě i nadále prioritou nejen FanClubu, ale celého kotle.